Keramische coating

Wat is keramischecoating?

Deze coating kenmerkt zich door de aanwezigheid van SiC of siliciumcarbide en titanium (TiO2), de bestandsdelen zorgen voor de uitzonderlijke glans en een hoogwaardige bescherming. Een keramische coating wordt vloeibaar aangebracht, zal zich binden met de lak en dan uitharden tot een harde extra laag.

Wat doet keramischecoating?

Deze coating biedt extra bescherming tegen vele invloeden van buiten af, denk aan: straatvuil, vogelpoep, UV-staling, zure regen, pekel en insecten. Daarnaast zorgt de hardheid van de keramischecoating ervoor dat er minder snel krassen ontstaan, uw auto blijft dus veel langer mooi. Het vuil kan zich minder goed hechten op de gecoate onderdelen.

 

 

Verschillen tussen keramischcoaten, glascoaten en nanocoaten.

Ten eerste: alle coatings kunnen we in wezen bestempelen als keramische coatings. Maar het verschil zit ‘m in de chemische samenstelling. Zo is glascoating gemaakt uit SiO2 of siliciumdioxide met als hoofdbestanddeel grove zandkorrels, net zoals bij de productie van glas. Vandaar dus de term ‘glascoating’.

Nu is het zo dat de hars rond deze deeltjes de zwakste schakel is. Glascoatings beschermen je autolak daardoor minder goed en lang. Daardoor zijn meerdere lagen glascoating aan te raden om de duurzaamheid van het product te verhogen. Glascoatings kleven als een sticker op je autolak. Meerdere stickers op elkaar vormen zo een beschermende schil voor je auto. Maar op lange termijn is deze schil er wel gevoelig voor dat de samenhang verdwijnt tussen de lagen of er verschijnen kleine scheurtjes in materialen.

De term ‘keramische coating’ verwijst doorgaans naar een coating die scheikundig gezien bestaat uit SiC of siliciumcarbide. Deze stof is om te beginnen al veel harder dan SiO2 (glascoating). Zo hard zelfs dat het wordt gebruikt als synthetische diamant bij industriële toepassingen. Een keramische coating is geen sticker, maar gaat een diepe, moleculaire verbinding aan met je autolak. Deze laag verbindt zich dus letterlijk met de blanke laklaag van je wagen: coating en lak worden één met elkaar. Daardoor krijgt je wagen een bikkelharde beschermlaag die ook nog eens veel langer meegaat.

De Nanocoating is een van de meest effectieve anti-kleef coatings die er op de markt is.
Door de vrijwel onzichtbare Top Coat aan te brengen op een object wordt het oppervlak van dit object spiegelglad.
Hierdoor is het voor vet, vuil, olie en andere stoffen vrijwel onmogelijk om zich te hechten.
Met andere woorden, het glijdt er gewoon af. Deze coating werkt niet UV werend of  tegen oppervlakkige krassen.

 

 

Voordelen keramischecoating

Keramischecoating beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals UV straling. Er ontstaan minder snel oppervlakkige krassen in de lak en zorgt voor een verhoogde glans van de autolak. Het is bikkelhard (synthetisch diamant) en hecht zich moleculair aan de autolak, daarom is een laag voldoende voor maximale bescherming.

 

Keramisch coaten vergelijken

 

Flexo

Camiq

Force2

Hydro- en oleofobe coating voor voertuigen Hydro- en oleofobe coating voor voertuigen Twee componenten hydro- en oleofobe coating voor voertuigen
7H hardheid 9H hardheid 9H extreme hardheid
Uitstekende hydrofobe kwaliteit: watercontacthoek 105° Uitstekende hydrofobe kwaliteit: watercontacthoek 110° Extreme hydrofobe kwaliteit: watercontacthoek +120°
18 maanden bescherming * 36 maanden bescherming* 60 maanden bescherming*
Vanaf: €395 all in. Vanaf: €595 all in. Vanaf: €995,- all in.

^De genoemde prijzen gelden voor nieuwe voertuigen, voor gebruikte voertuigen kunnen extra voorbewerkingskosten worden doorberekend.